Tillbaks i bloggen!

Häromdagen var jag så trött att jag inte orkade med att skriva nåt. Nu är jag pigg och tillbaks att skriva lite.

Mot Karesuando

Vi skippar Kebnekajse för att det skulle ösregna och lite till, vi vill ju inte bara ha regn på vår semester. Roffe vill kolla knivar i Karesuando så då åker vi dit. Dom har en knivfabrik som vi var på för några år sen och nu är det dags för en ny fin kniv. När vi väl kom dit så var fabriken stängd för Corona, typiskt va. Vi gick in i lilla småaffären som har det mesta, allt från godis till renfällar, och där fanns det knivar i mängder, Roffe köpte en finsk kniv Marttiini, den är jättefin,

Vacker kniv
oändliga vägar

Dags för världsarv igen. Nu ska vi ta en promenad mot Struves Meridianbåge i Tynnyrilaki.

Snyggingar

Jag har med mig sjalen för alla miljontals mygg. Tillslut så tog jag en kvist som jag slog med runt mig för myggen och bromsen var för nära mig, de bara älskar mig och mitt blod.

Från parkeringen är det 900 meter uppåt för att komma fram till meridianbågen. Nu har vi gått 200 meter i myggskogen.
Vilken underbar utsikt. Sverige är så vackert.
Solnedgången var helt underbar, Vi står vid E4an och det är så tyst. Knappt några bilar som åker förbi.
Sov gott. Denna natt sov jag knappt någonting. Det var mygg tamigfaaaan i hela husbilen, det surrade och och surrade över allt. Jag blev helt tokig, jag kunde inte slappna av, Roffe sov, det var varmt som i en bastu, kunde inte öppna för då skulle ju ännu mer mygg komma in, Jag vet inte hur de kom in men in kom dom. Jag sov kanske 2-3 timmar som max, resten av tiden snurrade jag runt och försökte döda så många mygg jag någonsin kunde. Roffe vaknade kl. 05 00 och vi åkte kl. 06.00 vidare i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *